Werkwijze


Voedingsadvies

Intakegesprek

 

Aan de hand van de meegebrachte documenten en jouw verhaal, stel ik een persoonlijk begeleidingsplan op.
Eventueel worden er nog bijkomende bloed- of stoelgangonderzoeken gedaan, in samenspraak met een arts.  Zo kan het bij chronische klachten nodig zijn een IgG-voedselintolerantietest te laten uitvoeren.

Eliminatiedieet: voeding die bij je past

 

Je volgt gedurende enkele maanden een individueel eliminatiedieet waarbij de voeding die jou verzwakt, uit je voedingspatroon wordt geschrapt. We vervangen deze door volwaardige alternatieven, zodat je geen tekorten krijgt.

 

Hierdoor worden de ontstekingsprocessen in je lichaam een halt toegeroepen.  Ook je darmwand kan hierdoor beter herstellen.

Echter, hiermee is de kous nog niet af...

 • Daarnaast wordt je 'lekkende darm' hersteld met supplementen en bioresonantie.
 • Je volgt een detoxprogramma om je lichaam te zuiveren van allerlei toxines.
 • Je ontvangt bewegingsadviezen want beweging is naast voeding de basis van een goede gezondheid.
 • Bij immuniteitsproblemen wordt je weerstand opgekrikt zodat je weer zorgeloos de winter door kan.
 • Indien je hormonale problemen hebt, worden deze ook via voeding en bioresonantie aangepakt.
  Wat we regelmatig zien bij voedselintoleranties, is dat de bijnieren en de schildklier onderpresteren.  Er zijn voedingsmiddelen die deze klieren nóg meer uitputten.  En omgekeerd, kan bepaalde voeding deze klieren nét stimuleren.  Daar gaan we mee aan de slag, zodat je hormonen opnieuw in balans komen.

Alles wordt uitgevoerdt op JOUW tempo want klant is koning :-)

Na 3 weken voel je je reeds vitaler en zie je je klachten afnemen of verdwijnen.
Bij Getuigenissen van patiënten kan je de positieve effecten lezen voor de meest voorkomende klachten.


Sneller herstel met bioresonantie

Deze methode wordt sinds een 50-tal jaren succesvol in het buitenland (maar nu ook steeds meer in België) in natuurgeneeskundige praktijken gebruikt.  Ik volgde deze opleiding in Duitsland, momenteel dé Europese koploper binnen de complementaire geneeskunde.

 

Met deze therapie kan je werken aan de OORZAAK van je klachten.  Er wordt dus niet symptomatisch gewerkt.  Het brengt alle cellen in je lichaam terug naar hun oorspronkelijke, gezonde toestand.  Vandaar dat bijna alle aandoeningen hiermee verbeteren.  Het helpt ook bij chronische klachten waarvan je te horen kreeg “Je zal ermee moeten leren leven”.  Lees meer hierover bij 'Bioresonantie'.


Orthomoleculaire therapie

Wat is orthomoleculaire geneeskunde?

 

Orthomoleculaire geneeskunde bestaat al meer dan 50 jaar.  Professor Dr. Linus Pauling, tweevoudig Nobelprijswinnaar, introduceerde in 1963 de term 'Orthomoleculaire Geneeskunde'.  Er wordt in deze tak van de geneeskunde niet gewerkt met 'klassieke' medicijnen omdat de meeste (veel) bijwerkingen hebben.  Orthomoleculaire artsen en therapeuten werken enkel met voeding, voedingssupplementen, planten en kruiden.

 

Hoe gaat men te werk?

 

Eerst wordt gecheckt of je een tekort hebt aan voedingsstoffen:

 • vitaminen en mineralen
 • vetzuren
 • eiwitten.

Dan worden de tekorten bijgespijkerd met natuurlijke voedingssupplementen.  Dit zijn lichaamsvriendelijke stoffen, die je lichaam 'herkend'.  Deze maken deel uit van de normale lichaamsstofwisseling.  Door toediening ervan, normaliseren ze verstoorde lichaamsfuncties.  Daardoor optimaliseer je jouw gezondheid.

 


Orthomoleculaire therapie pas ik reeds 15 jaar toe

 

Sinds de opstart van mijn praktijk in 2004, volgde ik reeds heel wat orthomoleculaire seminaries.  Daardoor pas ik deze therapie reeds meer dan 15 jaar toe.  In mei 2017 ben ik een nóg meer gespecialiseerde richting ingeslagen.  Namelijk die van de klinische Psycho-, Neuro-, Immunologie  kPNI bestudeert de complexe interacties tussen omgevingsfactoren, biologische systemen (psychologie, neurologie, endocrinologie, sociologie, immunologie), onze genen en epigenen.  Al deze factoren bepalen onze kans op ziekte. In deze opleiding leren we de kennis en vaardigheden om die factoren op natuurlijke wijze positief te beïnvloeden. Daardoor kunnen we ten volle de strijd aangaan tegen allerlei chronische aandoeningen.

 


Kruidengeneeskunde

Kruidengeneeskunde of fytotherapie is een natuurlijke geneeswijze om met planten en kruiden allerlei klachten te doen verdwijnen.  Het allergrootste voordeel van plantaardige geneesmiddelen is dat er nauwelijks tot geen bijwerkingen zijn.  Dit in grote tegenstelling met de 'klassieke' medicijnen.

 

Tot het ontstaan van de moderne farmacie in de 19e eeuw, waren kruiden de enige remedies om ziekten te behandelen.  Kruidengeneeskunde is dus vele duizenden jaren ouder dan de moderne klassieke geneeskunde.Detoxen met colonhydrotherapie

Grondige detoxkuur

 • Voel je je reeds een lange periode moe en lusteloos?
 • Heb je darmproblemen:  opgeblazen buik, krampen, divertikels, diarree of obstipatie?
 • Of ervaar je chronische pijn?

Ja?  Dan zal je lichaam veel baat hebben bij een diepgaande zuiveringskuur!

 

Dit is een traject van een 3-tal weken waarbij je een detoxdieet volgt.  Daarnaast wordt gewerkt met ontgiftende kruiden.  Deze reinigen alle uitscheidingsorganen.  En - als je hiervoor open staat - wordt er ook gewerkt met colonhydrotherapie.  Daarvoor werk ik samen met  colontherapeuten.

 

Wat is colonhydrotherapie of darmspoelingen?

 

Het colon is de wetenschappelijke term voor dikke darm.  Deze verzamelt al jouw 'afval'.  Vervuiling van de dikke darm kan leiden tot allerlei gezondheidsproblemen.  Het is heel zinvol om minstens één maal per jaar zo'n darmspoelingen te doen Dit is dé allerbest denkbare ontgifting van je lichaam Waaróm precies, dat lees je hier.

 


Wat stockeren je darmen?

 

Inderdaad... alle 'afval' van je lichaam.  Alles wat niet verteerd is, wordt door je dikke darm of colon 'ingedikt'.  Alle vocht wordt eruit getrokken om daarna afgevoerd te worden in het toilet.

 

Kronkels en bochtjes

 

In de vele darmkronkels blijven heel wat verteerde etensresten steken.  Uiteindelijk verharden deze en produceren constant gifstoffen.  Al deze toxines worden via de darmwand in de bloedbaan opgenomen.  Het bloed gaat naar je lever die als taak heeft je bloed te zuiveren.  Deze houdt al die gifstoffen tegen maar raakt daardoor langzaam maar zeker overbelast...

 

Moe en allerlei kwaaltjes?


Hoe meer gifstoffen in je lever, hoe meer klachten je hebt en...  hoe meer je toe bent aan een diepgaande zuiveringskuur.  Dé meest grondige detoxkuur is er één die gepaard gaat met een reeks van 3 colonspoelingen, bij een colontherapeut.

 

Kadooke voor jezelf

 

Het is een weldaad voor je lichaam, een waar cadeau!
Zie jij jezelf graag? Dan tracteer je jezelf op zo’n zuivering!  Reeds na één spoeling voel je je een ander mens.  Meestal zijn een 3-tal spoelingen nodig, met 5 à 7 dagen tussen.

 

Hoe gaat dit in zijn werk?

 

Dit werkt als het nemen van een bad, maar dan van binnenuit.
Het is een therapie waarbij de dikke darm over de gehele lengte, met gefilterd water op lichaamstemperatuur, gespoeld wordt.

 Door het in- en uitstromende water en de massage van de buik wordt de darm uitgenodigd zich geleidelijk te ontspannen.  Daardoor kunnen al die kleine bochtjes eens goed gereinigd worden.  Dit heeft ook een enorm positief effect op je huid.  Na zo'n kuur zie je er écht stralend uit!

 

Waar kan je hiervoor terecht?

 

De begeleiding van de volledige zuiveringskuur gebeurt hier.  Voor de colonspoelingen werk ik samen met verschillende colonhydrotherapeuten verspreid over Vlaanderen.  Daardoor hoef je meestal niet te ver te rijden.


Emotionial Freedom Techniques

 Wat is EFT?

 

Het is een effectieve en snelle methode om van je remmingen, angsten en andere negatieve emoties af te geraken.  Deze eenvoudige techniek vermindert in bepaalde hersengebieden een te hoge prikkelactiviteit.  Het verwijdert de negatieve lading van belastende herinneringen.  Het is een proces zonder eindeloze praatsessies en behandelingen.  Het is pijnloos en werkt zeer effectief.  Er zijn ook helemaal geen negatieve bijwerkingen.

 

Hoe werkt EFT?


Terwijl je denkt aan een fysiek of emotioneel probleem, tik je op bepaalde acupunctuurpunten.  Dit zijn punten gelegen op acupunctuurlijnen die over je ganse lichaam lopen.  Door op die bepaalde punten te tikken, werk je in op het celgeheugen van al je lichaamscellen.  Bedoeling is om de spanning die er rond het probleem hangt, op te heffen.  Je kan dit gebruiken bij allergieën, fobieën, depressie, ... alles wat je beperkt.

 

Resultaat

 

Reeds na de eerste sessie ervaar je beterschap in je klachten.  Deze techniek word je aangeleerd zodat je er thuis mee aan de slag kan.  Zo kan je zélf je genezingsproces versnellen.


Wens je graag nog meer informatie?