Cliënten getuigen...


Zoals je zal merken: er is meestal niet één klacht.  Bij 'lekkende darm' en voedselintoleranties, krijg je een breed scala aan reacties...

 

Chronisch vermoeid, hoofd-, spier- en gewrichtspijn, zware appelflauwtes

Tom, klusjesman, 43 jaar

Reeds jaren kampte ik met zwaar energiegebrek en was vaak ziek.  Ik sleepte me doorheen de dag en hield me recht met allerlei zoet en junkfood.  Na jaren dokters, specialisten en ziekenhuizen te hebben bezocht, vroeg mijn huisarts of ik niet eens de ‘alternatieve’ weg wou bewandelen.  Hij verwees me door naar Ruth.
Mijn eetpatroon werd volledig omgegooid.  Alle zoet werd uit m’n voeding verwijderd.  Ze raadde me darmspoelingen bij een colontherapeute aan.  Ze verwees me door naar een osteopaat die allerlei blokkades in mijn lichaam vrij maakte. 
Ik diende een ontgiftingskuur te volgen.  De werking van mijn organen en immuniteit werden hersteld.  Daardoor kreeg ik opnieuw een vlotte, goede spijsvertering en werd ik minder snel ziek.


Resultaat na 2 maanden:

 • Nu ik haar advies goed opvolg, voel ik mij zoals ik me in jaren niet meer heb gevoeld:  fit, uitgerust en goed in mijn vel.
 • Mijn appelflauwtes zijn van de baan.
 • Daardoor heb ik energie voor de ganse dag.
 • Alle pijnen zijn volledig verdwenen.
 • Ik kan hierdoor terug probleemloos mijn zwaar fysiek werk uitvoeren.
 • Maar wat ik vooral super vind:  ik kan eindelijk terug m’n hobby als wielertoerist uitoefenen en aan competitiesport doen.

Dit traject was ronduit een OPENBARING !


Hoofd- en buikpijn, astma, concentratie- en gedragsproblemen

Victor, 9 jaar

 

Mijn zoontje Victor kampte regelmatig met zware hoofdpijn en astma.  Dit is begonnen in het derde kleuterklasje.  De hoofdpijn was er bijna dagelijks, wat ook een veranderend gedrag (agressieve buien) met zich mee bracht.  Ondertussen hebben we heel veel onderzoeken achter de rug (allerlei bloedanalyses, allergietesten, MR Scan, ADHD test ...).  Maar zonder enig resultaat.


De artsen schreven zware medicatie voor om zijn concentratie en gedrag te verbeteren.  Voor zijn astma kreeg hij cortisonepuffers.  De pijnen en astma werden desondanks weinig beter en hij ervaarde ook nevenwerkingen.  Hopeloos dus…
Door een interview met Ruth in ‘Goed Gevoel’ over 'Hoe voeding het gedrag van kinderen beïnvloedt’, kwamen we bij haar terecht.
Ze adviseerde  oa. geen gluten, melkproducten en noch suiker Ze gaf allerlei alternatieven om voldoende calcium binnen te krijgen.

 

Resultaat na 1 maand:

 • Zijn hoofdpijn en agressieve buien zijn nihil.
 • Hij hoeft niet meer te puffen want zijn astma is volledig weg.
 • Hij heeft de zware medicatie niet meer nodig.
 • Zijn buikpijn was reeds na enkele dagen verdwenen.

Belangrijk om te vermelden is dat Victor via klassieke bloedanalyse getest werd op IgE-voedselallergieën en daar kwam niks uit:  hij mocht dus blijkbaar alles eten.  Nochtans merken we dat hij duidelijk negatief reageert op bepaalde voeding.  Victor heeft IgG-voedselintolerantie en dit wordt helaas zelden getest.


We merkten dat vooral de suikers hem agressief maakten.  Maar wat opvalt:  terwijl hij vroeger een zoetebek was, ‘zondigt’ Victor nu uit zichzelf weinig.  Omdat hij weet dat hij daarna hoofd- en/of buikpijn zal hebben.  Door al die zoetigheden uit de voeding weg te laten neemt de zoetdrang vanzelf af. 

 

Voedingsaanpassing is niet de makkelijkste weg voor een kind.  Victor voelt zich nu echter véél beter, zowel fysiek als mentaal, en dit is wat telt!


Krijsbuien, slaapproblemen, huiduitslag, hoofd- en buikpijn
Emma, 7 jaar


Emma werd ervaren als een moeilijk’ kind:  woedeaanvallen, urenlange krijsbuien, moeilijk inslapen en boos ontwaken, zelden opgewekt.  De andere gezinsleden werden er ook somber en moedeloos van.
Tijdens een lezing op school over ‘De invloed van voeding op gedrag van kinderen’ door Ruth, herkenden we Emma onmiddellijk.  We maakten ter plaatse een afspraak.


Bij het eerste consult vielen de puzzelstukjes samen:  Emma reageerde op bepaalde voedingsmiddelen met huiduitslag, buik- en hoofdpijn.  Deze pijnen zorgden voor haar moeilijk gedrag.  Ze had ook te kampen met een sterk schommelende bloedsuikerspiegel als gevolg van snoep, frisdrank, en chocolade.  Dit veroorzaakte op zijn beurt zoetdrang, welke de krijsbuien uitlokten als ze niet onmiddellijk snoep kreeg.  (Door een te lage bloedsuikerspiegel word je prikkelbaar en agressief.)

 

Resultaat na 2 maanden:

 • Haar zoetdrang is volledig weg.  Verse, gezonde voeding eet ze met veel smaak.
 • Geen spoor meer van huiduitslag na 2 weken.
 • Hoofd- en buikpijn behoorden reeds na 1 week tot het verleden.
 • Waardoor –godzijdank- de krijsbuien en woedeaanvallen heel sterk zijn afgenomen: van minstens 2 per dag, naar 1 boze bui om de twee weken.  En dit kwam meestal doordat ze ergens teveel snoep of frisdrank had gekregen.  Waar ze vroeger zeker 2 maal daags een krijsbui ten beste gaf, gebeurt dit nu nog maximaal 2 per maand.
 • Dit is voor ons gezin een wereld van verschil.  Eindelijk is het rustig in huis en ook de gezinssfeer is enorm verbeterd.
 • Ze slaapt nu makkelijk in en voelt zich fit bij het opstaan.
 • Daardoor is haar concentratie beter en zijn haar schoolresultaten gestegen.
 • Ook haar karakter is in positieve zin veranderd:  ze is veel aanhankelijker geworden.  Alsof er een emotionele band hersteld is.
 • Erg belangrijk: al deze progressie werkte ook sterk psycho-emotioneel door.  Ze heeft nu een beter zelfbeeld en voelt zich veel gelukkiger.

Emma beseft zeer goed dat ze deze verbeteringen te danken heeft  aan de wijzigingen in haar voeding.  Ze is daardoor zeer gemotiveerd om niet te ‘zondigen’.  Ze weet dat ze er daarna toch zélf de dupe van is…


We zijn maar wat blij dat we die bewuste avond naar die lezing zijn geweest... We hebben een ander kind!

 

Chronische gewrichtspijn, verteringsproblemen, premenstrueel syndroom
Axelle, verkoopster, 43 jaar


Toen ik bij Ruth kwam had ik wel een tiental klachten onder andere gewrichtspijn aan de vingers en knieën, gezwollen buik, onverklaarbare gewichtstoename, waterophoping, slechtwerkende maag, enorme pijn bij menstruatie, slechte vertering, plotse diarree ...


Door een aangepast voedingspatroon, onder andere gluten- en melkproductenvrij, gecombineerd met een ontgiftingskuur had ik na 2 weken 'anders eten' reeds resultaat!  Alle klachten bleken reeds sterk afgenomen.

 

Na een 180°ommezwaai in mijn voedingspatroon en het zoeken naar het perfecte evenwicht - hetgeen niet altijd even makkelijk was - voel ik mij als 'nieuw'.

Resultaat na 2 maanden:

 • Mijn gewicht was aanzienlijk gedaald.
 • Ik had een mooie huid gekregen.
 • Had meer energie.

Positieve reacties van buitenstaanders bleven niet uit, wat me veel plezier deed uiteraard.  Al mijn moeite was niet voor niks.

Dit alles heeft ook een sterk psychologisch effect: het boost je zelfvertrouwen.  Wat je voor de buitenwereld ook uitstraalt!

Parfumallergie, ademhalingsproblemen, chronische pijnen, torenhoge cholesterol
Andrea, administratief bediende, 56 jaar


Reeds twee jaar had ik zware parfumallergie: als er in een ruimte sterke geuren hingen van deodorant of kuisproducten reageerde ik daar onmiddellijk op door onophoudelijke hoestbuien, zure oprispingen en maagpijn.  Een dermatoloog stelde vast dat ik allergisch ben voor sterke geuren en voor het bewaarmiddel benzoëzuur (E 210), wat in heel veel voedingsmiddelen zit.


Ik was altijd heel moe en de kilo’s vlogen eraan zonder dat ik meer at.  Mijn lichaam begon op te zwellen, ik had een hele dikke buik, kreeg ook spier- en gewrichtspijnen en barstende hoofdpijn:  overal had ik pijn!  Ik begon er ook steeds slechter uit te zien.
Ik had meer en meer medicijnen nodig om me recht te houden: anti-allergiemiddel, hogebloeddrukpillen, cholesterolremmers, bloedverdunners, maagzuurremmers, slaappillen... Ik sleepte me voort.


Verscheidene diëtisten heb ik bezocht maar die konden mij niet helpen.  Dan ben ik toevallig terecht gekomen bij Ruth via een tevreden kennis.  Zij heeft m’n voedingspatroon aangepast en een gans pak voedingsmiddelen geschrapt die niet goed waren voor mij.


Na dit eerste consult vatte ik de koe bij de horens:  paste volledig mijn voeding aan, volgde een ontgiftingskuur, dronk veel meer bronwater. Reeds na enkele weken voelde ik mij beter worden:  mijn gewicht nam af, mijn buik werd platter, de pijnen waren sterk verminderd.

 

Ruth heeft me ook doorverwezen naar een osteopate.  Deze heeft de blokkades uit mijn lichaam gehaald en ervoor gezorgd dat mijn energie beter kon gaan stromen.  Na een maand voelde ik mij al stukken beter en oh wonder:  ik kon opnieuw met de fiets rijden want dat kon ik reeds een jaar niet meer.


Recent heb ik ook hoge darmspoelingen laten doen bij een gespecialiseerde colontherapeute.  Deze spoelingen hebben alle nog resterende gifstoffen uit m’n darmen verwijderd.

 

Resultaat na 6 maanden:

 • Mijn parfumallergie is heel sterk afgenomen, alsook de hoestbuien en ademhalingsproblemen.
 • Ik ben 13 kg kwijt (van 80 kg naar 67 kg)
 • Van spier-, gewrichts- en hoofdpijn is geen sprake meer.
 • Mijn slaap is opnieuw herstellend en ’s morgens voel ik me fit.
 • Ik neem helemaal niks meer van medicijnen.  Wat ben ik daar blij om, want ik ondervond veel nevenwerkingen.
 • Recent ben ik ook beginnen fitnessen.  Had je me enkele jaren geleden gezegd dat ik dit nog opnieuw zou doen, ik had je gek verklaard!
 • Ik voel me 10 jaar jonger!

Dit alles heb ik op eigenlijk vrij korte tijd bekomen door keiharde discipline.  Voor je gezondheid moet je iets over hebben... Je wordt er uiteindelijk dubbel en dik voor beloond!


Hoge bloeddruk, hoge cholesterol, overgewicht, gewrichtspijn
Maria, gepensioneerd, 65 jaar


Uit het eerste gesprek met Ruth bleek dat verkeerde voedingsgewoonten zoals overslaan van ontbijt, veel snoepen (ik had héél sterke zoetdrang) en te laat te veel eten alsook het gebrek aan beweging, aan de basis lagen van mijn overgewicht (80kg, BMI: 29).  Bleek dat ik ook te verzurend at (te veel vlees, geen fruit en weinig groenten) waardoor ik gewrichtspijnen had.


Ik was altijd zeer onrustig en zenuwachtig.  Kon ook moeilijk slapen.  Hiervoor kreeg ik kalmeer- en slaappillen.  Ruth beweerde dat het de suiker in m'n voeding was die me zo onrustig maakte.
Ik diende bepaalde voedingsmiddelen te mijden (zoals melkproducten, suiker, tarwe) en meer groenten en fruit te consumeren.

 

Resultaat na 6 maanden:

 • Ik ben 15 kg afgevallen en heb ik een gezond gewicht (65 kg, BMI=24).
 • De zoetdrang is volledig verdwenen en zonder moeite kan ik weerstaan aan allerlei zoetigheden.
 • Mijn bloeddruk is zo sterk gedaald dat de huisarts de medicatie diende te verlagen.
 • Van een cholesterolprobleem is geen sprake meer. Ik neem hiervoor geen pillen meer.
 • Door het feit dat ik nu geen suiker meer eet, ben ik véél rustiger geworden waardoor ik ook veel beter slaap.
 • Ik sta nu iedere morgen fris en monter op om dan een half uurtje te fietsen op de hometrainer.

Ik voel me op mijn pensioengerechtigde leeftijd fitter dan ooit tevoren!


Diabetes, overgewicht, hoge bloeddruk en darmproblemen   
Nina, boekhoudster, 61 jaar  


Ik had al jaren een te hoge bloeddruk en cholesterolgehalte.  Een goed jaar geleden kreeg ik ook diabetes Voor al deze zaken nam ik medicijnen.  Ik had ook last van gewrichtspijnen en hield water op.  Daardoor had ik steeds gezwollen voeten en vingers.  Verder kampte ik ook dikwijls met diarree en extreme winderigheid.

 

Ruth vertelde me dat een groot deel van mijn klachten voortkwamen uit een verkeerd voedingspatroon.  Ze legde uit welke voeding funest voor mij was en waarom.  Ik diende een eliminatiedieet te volgen: suiker-,  gluten- en melkproductenvrij.


Na 3 weken voelde ik me reeds stukken beter:  maag en darmproblemen waren afgenomen, ik hield veel minder water op en ik was al gewicht kwijt geraakt.

 

Drie maanden later, liet ik een bloedanalyse doen.  Alle vroegere veel te hoge waarden waren fenomenaal gezakt!

 

Suikermetabolisme:
glucose    van 200    naar 139    (max. toegelaten: 115)
HeA1C    van 10,5    naar 6,8    (max. toegelaten: 6)

Vetten:
triglyceriden    van 261    naar 164    (max. toegelaten: 150)
cholesterol    van 214    naar 200    (max. toegelaten: 190)

Leverwaarden:
SGOT    van 23    naar 13    (max. toegelaten: 27)
SGPT    van 53    naar 25    (max. toegelaten: 29)
Gamma GT    van 111    naar 55    (max. toegelaten: 42)

Resultaat na 6 maanden:

 • Ik heb beduidend minder vapeurs waar ik zeer verheugd over ben.
 • Ik hou nog nauwelijks water op waardoor ik opnieuw de ringen over mijn vingers krijg.
 • Mijn bloeddruk zakte van 140/90 (met medicatie) naar 120/65 (zonder medicatie).
 • Doordat mijn glucose zo enorm gezakt is, heb ik mijn diabetesmedicatie kunnen halveren
 • De zoetdrang alsook de maag- en darmproblemen zijn volledig verdwenen.
 • Mijn gewrichtspijnen behoren tot het verleden waardoor ik veel langer kan stappen en fietsen.
 • Mijn gewicht is gezakt met 10 kg doordat ik niet meer naar zoet grijp en meer kan bewegen.

Door dit alles voel ik me veel energieker en geniet ik meer van het leven!


Burn out, psoriasis, darmproblemen
Dirk, kunstenaar en docent, 53 jaar


Mijn voedingspatroon werd aangepast.  Na een vijftal sessies bioresonantie waren mijn darmklachten verdwenen en had ik mijn vroegere energie teruggevonden.  Bovendien was mijn psoriasis aanzienlijk verbeterd.  Ook emotioneel voel ik me veel beter.
Ik ervaar veel werkdruk en stress.  Daarom ga ik om de anderhalve maand langs voor bioresonantie.  
Dit houdt me fit en goed op dreef!

 

Slaapproblemen, migraine, gewrichtspijn, nachtelijke kuitkrampen
Martine, 74 jaar


Reeds meer dan 10 jaar had ik last van allerlei pijnen en vooral kuitkrampen.  Hierdoor had ik ook slaapproblemen, waardoor ik me constant moe voelde.  Ik had afwijkende waarden in m’n bloed: witte bloedcellen te laag, leverwaarden te hoog, m’n cholesterol piekte hoog.


Ruth raadde me een osteopaat aan om de blokkades in mijn bewegingsapparaat weg te werken.  Door haar voedingsadviezen heb snel ik allerlei progressie ervaren.

 

Na 2 maanden:

 • Migraine is volledig overgegaan.  Heb slechts zelden nog eens lichte hoofdpijn.
 • De gewrichtspijn is quasi nihil.
 • De nachtelijke kuitkrampen volledig verdwenen.
 • Mijn slaap is hierdoor enorm verbeterd.
 • Waardoor opnieuw fit overdag.
 • Maar het allerbelangrijkste:  je ziet deze progressie ook in mijn bloed.  In mijn laatste bloedanalyse was alles opnieuw o.k.!

Ik heb energie voor de ganse dag en voel me jaaaaren jonger.  Ik geniet weer met volle teugen van het leven!