Over Ruth Lauwaert


Als kind groeide ik op in een buitengemeente van Gent, omgeven door groen en weilanden.  Van kindsbeen af was ik gefascineerd door de natuur.  Ik genoot ervan om gewapend met flora- en faunaboekjes, vergrootglas en verrekijker allerlei (voor mij) nieuwe species te ontdekken.

Mijn interesse voor alles wat leeft, groeit en bloeit, zette me ertoe aan om in 1998 het diploma van industrieel landbouwingenieur behalen.  Echter, vanuit mijn passie voor de natuur, groeide ook mijn interesse voor natuurgeneeskunde.  Enthousiast volgde ik cursussen rond kruiden, voeding, en allerlei natuurgeneeskundige therapieën.

Met die opgedane kennis wou ik graag mensen begeleiden die op zoek waren naar een beter fysiek en psychisch welbevinden.  Na mijn opleiding tot voedingsconsulente startte ik in 2004 een eigen praktijk.

Cliënten leerden me dat “je bent wat je eet” geen loze slogan is:  voeding heeft niet alleen een uitwerking op het lichaam maar ook op de psyche en van daaruit ook op het 'zijn' van die persoon.  Meer en meer begon ik me te interesseren in de invloed van voeding op de psyche en het gedrag van mensen.

Voedselovergevoeligheid speelt hierin een belangrijke rol.  Als je lichaam bepaalde voedingsmiddelen niet verdraagt, zal je je minder goed gaan voelen:  zowel je lichaam als je geest zullen protesteren...  Bij kinderen valt het frequente samengaan op van voedselovergevoeligheid en leer-, concentratieproblemen en hyperactiviteit.  Daardoor ben ik me ook op deze problematiek gaan toeleggen.

 

Intussen volgde nog heel wat aanvullende opleidingen (zie Diploma's). In 2018 werd ik Faster EFT-practitioner waardoor ik m'n cliënten kan helpen om ook op emotioneel vlak een sterkere versie van zichzelf te maken. In ditzelfde jaar behaalde ik ook het diploma van Orthomoleculair therapeut in de Psycho-, Neuro-, Immunologie.


Zeg je graag ‘STOP’ tegen je klachten?


Wens je graag begeleiding in de zoektocht naar welke voeding je goed doet?
Wens je te kunnen genieten van een betere gezondheid en meer vitaliteit?


Zeg je liever 'JA' voor een beter leven?

 


Dan nodig ik jou van harte uit om samen de weg naar verandering in te slaan...Mijn verhaal...

Benieuwd hoe ik er toe kwam me volledig om te scholen van landbouwingenieur

naar

expert in voedselintoleranties?

Diploma's

 

Mijn levensmotto:

Nooit te oud om te leren!

Mijn begeleiding levert jou...

Graag ompolen van een kabbelend beekje naar
een wild bruisende rivier?