Huiduitslag door voedselallergie


Rode vlekjes en jeukende bobbeltjes

 

Bij de huidarts

Als je bij een dermatoloog (huidarts) langs gaat, zal deze je waarschijnlijk een zalfje voorschrijven.  Dit dien je dan dagelijks op je huiduitslag aan te brengen.  De meeste huidartsen zullen beweren dat dit de enige optie is om je huid te verbeteren.  Ze durven zelfs stellen dat voeding er geen invloed op heeft.  Dit staat ook in de meeste foldertjes over huiduitslag.

Je voeding voedt óók je huid


Sta hier versteld van?  Heilzame voeding is de basis voor een gezond lichaam.   Je huid is toch een onderdeel van je lichaam?  Dus heeft voeding ook een impact op je huid!  Logisch toch?

Uit je voeding haal je de bouwstoffen voor AL je cellen, inclusief je huidcellen.  Maar, door negatieve reacties op voeding, kan je huiduitslag krijgen.  Dan ben je voedselintolerant.  De oorzaak hiervan ligt in een té doorlaatbare dunne darm.  Dan spreekt men over het 'Lekkende Darmsyndroom'.  Over dit syndroom kan je meer lezen bij Klachten.

 

Invloed van voeding op je huid

 

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…


Je huid is de spiegel van je gezondheid.  Het is een uitscheidingsorgaan, net zoals je slijmvliezen, darmen, longen, nieren en lever.  Deze zorgen ervoor dat toxines uit je lichaam worden gedreven.  Dus ook je huid scheidt gifstoffen uit.

 

Bij jou méér dan bij anderen gebruikt je lichaam jouw huid als uitweg voor toxines.  Wat merkbaar is onder de vorm van huiduitslag.  Dat kan gebeuren omdat de andere zuiveringskanalen hun werk niet voldoende uitvoeren.  Met andere woorden:  geen zuivere binnenkant, dan ook geen zuivere buitenkant.Vanwaar al die pukkeltjes en schilfertjes?


Je kan echter ook te kampen hebben met huiduitslag als reactie op voeding.  Heb je te kampen met acné, eczema, psoriasis of een andere vorm van huiduitslag?  Dit kunnen alle allergische reacties zijn op voeding die jij blijkbaar niet verdraagt.  90% van de cliënten die me hiervoor raadplegen, geraken door een aangepast dieet hiervan verlost.  En vrij snel op de koop toe!

 

Hoe afgeraken van huiduitslag?

Alle uitgangen vrijmaken


Via een ontgiftingskuur wordt je ‘inwendige tempel’ gereinigd.  Al je uitscheidingsorganen worden gezuiverd en gestimuleerd. Colonspoelingen hebben een enorm positieve invloed.  Dit is dé allerbeste ontgifting voor je lichaam!  Als je hiervoor open staat, begeleid ik jou in zo'n 3 weken durende zuiveringskuur.  Dit doe ik in samenwerking met een gespecialiseerde colontherapeut

 

 

 

De triggers uit je voeding verwijderen

 

Door een eliminatiedieet worden díe stoffen waarop je reageert (triggers) uit je voedingspatroon gehaald.  We zien dat onder andere gluten-, melkproducten- en suikervrij dieet reeds heel wat beterschap oplevert.  Binnen enkele weken neemt je huiduitslag reeds aanzienlijk af.

 

 


Je dunne darm herstellen


Wie voedselintoleranties heeft, kampt ook met een té doorlaatbare darm Deze dienen we te herstellen.  Dit gebeurt aan de hand van een eliminatiedieet en voedingssupplementen.  Alleen zó kan de darm weer ‘op zijn plooien komen’.  En daarna ook je huid.

 

En aan het einde van de rit?

 

Eind goed, al goed…


Wat is het eindresultaat?
Een gereinigd lichaam en herstelde organen zorgen niet alleen voor een mooie, blinkende huid.  Op de koop toe krijg je ook een vlottere spijsvertering en een gestegen energieniveau!

En wat levert dit alles jou als extra bonus?


Dit heeft ook een sterk psycho-emotionele invloed.  Door je toegenomen energie én stralende huid voel je je weer - letterlijk én figuurlijk - lekker in je vel!  Iets om reikhalzend naar uit te kijken…


Wens je graag te schitteren met een stralende huid?