KlachtenAllerlei chronische klachten hebben meestal één bepaalde dieperliggende oorzaak:  een té permeabele darm.  Dit noemt men het ‘Lekkende Darmsyndroom’ of 'Leaky gut'.  

 

Wat is het Lekkende Darmsyndroom?


Het lekkende darm syndroom is een aandoening waar veel mensen mee rondlopen zonder het te weten.  De kans is vrij groot dat je hiermee te maken hebt als je te kampen hebt met een chronische aandoening.

 

Herken je jezelf in één of meerdere van deze klachten?

  • allerlei verteringsproblemen
  • weinig energie
  • chronische pijnen
  • snel ziek
  • allergieën
  • auto-immuniteit
  • huiduitslag
  • neerslachtigheid
  • leer- en gedragsproblemen bij kinderen
  • enz. 

Hoe meer klachten je kan aanvinken, hoe meer zekerheid dat je eigenaar bent van een té doorlaatbare dunne darm. Eén zaak hebben 
ALLE personen met één of meer van deze problemen gemeen: voedselintoleranties.

Meer info over Leaky Gut vind je bij Lekkende Darm Syndroom.  Wat spastisch colon of prikkeldarm inhoudt en wat het verschil is met een Lekkende Darm vind je onder Prikkelbare Darm Syndroom.


Hoe kan ik jou helpen?

Klik op jouw probleem en vind de oplossing...


Voedselallergieënen -intoleranties

'Uit eten' is een probleem voor jou?

Als je voedselovergevoeligheid hebt, vormt een etentje met vrienden een uitdaging.  Door echter aan de oorzaak ervan te werken, kan je op termijn méér voedingsmiddelen verdragen

 

Voor de zoektocht naar jouw oorzaak, kan je bij terecht.  Van harte welkom!

Mijn huisarts is een vriend geworden

Veelvuldig ziek?

Enigszins in angstige afwachting zie je de herfst naderen.  Vanaf dan wordt je regelmatig ziek.  Soms de ganse winter door:  keelontstekingen, sinusitis, koortsig gevoel.

 

Wist je dat heilzame voeding en gezonde darmen het fundament vormen voor een sterke immuniteit?

Rode vlekjes   en jeukende bobbeltjes

Als je nauwelijks onder de mensen durft te komen...


Douchen of een bad nemen is niet iets waar jij naar uitkijkt.  Dit droogt je huid teveel uit.  Zalfjes 's meren is je dagelijks ochtendritueel.  Sommige dagen is de uitslag zó hevig dat je het huis niet uit durft.

 

Wist je dat een ander voedingspatroon voor jou het verschil kan maken tussen een gehavende en een zuivere huid?

Vertering loopt niet van een leien dakje

Geen goede vertering?

Na de maaltijd ervaar je steeds ongemak.  Je eten ligt als een steen op je maag.  Of je darmen rommelen.  Je krijgt een opgeblazen buik.  Hebt moeite om dagelijks naar 't toilet te gaan.  Windjes probeer je in te houden, want minder gezellig voor je omgeving :-)

 

Wist je dat WAT je eet jouw reacties kan veroorzaken?  Wens je graag van je spijsverteringsproblemen verlost te worden?   Lees dan vooral verder...

Gaat pijn je door merg en been?

"Je zal ermee moeten leren leven."

Ook al vaak gehoord?  Naarmate je ouder wordt, worden de pijnen ook steeds erger. Niet alleen de frequentie maar ook de hevigheid ervan neemt toe.

Bepaalde voeding remt ontstekingen.  Andere voeding bevordert net ontstekingsreacties. Ook verzurende voeding is nefast bij pijn.  Voor de juiste begeleiding hierbij,  ben je hier van harte welkom.

Mijn kind heeft moeite met concentratie

Is leren en stilzitten een opgave voor jouw kind?

 

In de klas ziet je kind elke vlieg die passeert.  Het is vlug afgeleid en heeft moeite om zich te focussen op de leerstof.  Thuisgekomen weet het geen blijf meer met de opgespaarde energie.  Het ratelt honderduit en hangt ongeduldig aan jouw rokken want het wil NU buitenspelen!

 

Uit onderzoek blijkt dat bij 75% van de kinderen met leer- en gedragsproblemen 'foute' voeding de oorzaak is.

Uitgeblust en opgebrand?

Moe van het moe zijn?

Je komt thuis met je boodschappen en kunt nog nauwelijks de trap op.  Je loopt op de toppen van je tenen.  's Avonds wens  je enkel languit neer te ploffen in de zetel. Helaas staren je kinderen je hongerig aan en wachten de kookpotten...

 

Wist je dat vermoeidheid dé allergrootste klacht is bij voedselintoleranties?  Door enkel de voeding te nuttigen die bij jou past, ervaar je snel méér energie!

Voel me niet zo lekker in m'n vel

Emotioneel dipje?

Etentjes, feestjes en plezier maken, het kan jou op dit moment allemaal gestolen worden.  Je bent liefst zoveel mogelijk thuis... alléén.  Daarnaast ervaar je ook een enorme moeheid en gebrek aan motivatie.


Als jij je reeds lange tijd zó voelt, zonder échte grote oorzaak, dan kan ik heel wat voor jou betekenen.  Psychotherapie is één hulpmiddel. Gezonde voeding is echter de basis voor een gezonde psyche...

Nood aan een  zuiveringskuur

Toe aan een grondige detox?

 

Je voelt je reeds een tijdje niet echt in je sas.  Je voelt je moe en mist jouw gebruikelijke 'swung'. Regelmatig ook hoofdpijn...


Door te detoxen kan je van dit soort klachten afgeraken.  Ik begeleid jou met een 3 weken durende zuiveringskuur.  Daarna voel jij je weer in optima forma en kan je er terug tegenaan!