Herken je jezelf in mijn verhaal?


Hoera voor antibiotica!

 

 

 

Ik kwam ter wereld in de jaren ’60...

 

Het tijdperk dat antibiotica in opmars was.  Dit bleek niet bepaald een pluspunt voor mij.  Bij de minste infectie schreef onze goed bedoelende huisarts dit paardenmiddel voor.  Daardoor kon ik snel terug naar school maar werd helaas óók weer sneller ziek. 

Zó belandde ik in een vicieuze cirkel van steeds terugkerende keel- en sinusontstekingen én antibioticakuren.

Waar ik pas vele jaren later achter kwam...


Rond m’n 25e ontdekte een orthomoleculaire arts dat ik melkallergie had.  En als kind was ik er verzot op!  Ik dronk toen dagelijks 1/2L melk, at yoghurt en vrij veel kaas.  Maar melkproducten werken enorm verslijmend.  Als je er bovendien nog eens allergisch aan bent, triggert dit constant je immuunsysteem, waardoor je weerstand daalt. Ook antibiotica doet je immuniteit afnemen.  Geen wonder dus dat ik constant liep te snotteren en mijn weerstand nihil was… Los daarvan had ik best een heel leuke kindertijd met heel veel vriendjes en vriendinnetjes :-)

 

Afbeeldingsresultaat voor melk goed voor elk


Mijn darmen begonnen te 'lekken'

In 2000 kreeg ik te kampen met enorme diarree.  Minstens 5 maal per dag op ’t toilet.  Ettelijke maanden later wisten artsen nog steeds niet wat er aan de hand was. Tot ik bij een complementaire arts terecht kwam die werkte met bioresonantie Hij testte uit dat ik lekkende darm en voedselintoleranties had.  Onder andere  gluten, melk, ei en chocolade bleken ‘vergif’ voor mij.  Later werd dit bevestigd door een IgG-intolerantie-bloedtest.


Na enkele dagen eliminatiedieet weer de oude!


Toen ik deze zaken uit mijn voedingspatroon wegliet, had ik reeds 2 dagen erna terug normale stoelgang.  Dit voorval zette me serieus aan het denken.  Dat voeding zó een zware impact kon hebben!  Bijna ongelooflijk toch?

 

Hoe ik een voedingspraktijk startte

'Elk nadeel heb z'n voordeel' (Johan Cruijff)

 

Door wat ik zelf aan den lijve had ondervonden, begon ik fanatiek te lezen en te studeren over voeding en gezondheid.  Ik volgde allerlei opleidingen in de natuurgeneeskunde.  Na het behalen van het diploma ‘Voedingsconsulente’ nam ik de gewaagde sprong :  ik startte in 2004 een voedingspraktijk. Ondertussen ben ik Orthomoleculair therapeut in de Psycho-, Neuro-, Immunologie.

 

Voeding beïnvloedt psyche en gedrag

Gesprekken met cliënten overtuigden mij dat voeding ook sterk haar uitwerking heeft op de psyche Meer en meer begon ik me te interesseren en te specialiseren in de invloed van voeding op de psyche en het gedrag van mensen.  Voedselovergevoeligheid speelt hierin een belangrijke rol.  Als je lichaam bepaalde voedingsmiddelen niet verdraagt, zal je je minder goed gaan voelen:  zowel je lichaam als je geest zullen protesteren… 


Geboeid door deze materie, ging ik er allerhande cursussen en seminaries in volgen.  Ik specialiseerde me rond 2006 in voedselintoleranties en de invloed van voeding op de psyche Dit bleek een sublieme keuze te zijn want ik hielp reeds heel wat mensen die na een lange zoektocht bij mij terecht kwamen.

In 2013 volgde ik in Duitsland een opleiding bioresonantie.  Om cliënten met chronische klachten, CVS, burn out, immuniteits- en hormonale problemen beter te kunnen helpen, schafte ik me een bioresonantietoestel aan.  Dankzij dit toestel bekomen we een snellere progressie in het genezingsproces.

 

'Vorming is het meest krachtige wapen om de wereld te veranderen’ (Nelson Mandela)

 

Als je kennis wil vermenigvuldigen, moet je haar delen :-)

 

Mijn praktijkervaringen geef ik door aan anderen.  Sinds 2004 geef ik  lezingen en workshops rond voeding.  Steeds weer valt me op hoe weinig mensen inzien dat enkel ‘levende’ voeding hen gezond kan houden.  Hoe meer verwerkte, ‘dode’ voeding, hoe meer je de weg plaveit naar ziekte.  Maar wat ik ook merk is dat de interesse voor de helende werking van voeding, aanhoudend toeneemt.  Dit is alleen maar toe te juichen!

 

Nooit te oud om te leren…


Gedurende de afgelopen 25 jaar schoolde ik me voortdurende bij door het volgen van opleidingen en seminaries in de natuurgeneeskunde. Lees meer bij Diploma's.
Om mijn cliënten emotioneel beter te ondersteunen, studeerde ik Emotional Freedom Techniques.
In 2013 in Duitsland, dé Europese koploper in de natuurgeneeskunde, leerde ik werken met bioresonantie.   
Recent (2017-2018) slaagde ik als  Orthomoleculair Therapeut in de klinische Psycho-, Neuro- en Immunologie

en behaalde ik ook het certificaat van Faster EFT-practitioner in Athene.  

 

Wat is klinische Psycho-, Neuro- en Immunologie?

 

Afbeeldingsresultaat voor kPNI

 

kPNI bestudeert de complexe interacties tussen omgevingsfactoren, biologische systemen (psychologie, neurologie, endocrinologie, sociologie, immunologie) en onze genen.  Al deze factoren bepalen onze kans op ziekte.  In deze opleiding leerde ik de strijd aan te gaan tegen allerlei chronische aandoeningen.
 

Enkel de symptomen onderdrukken heeft weinig zin. Dan kan je nooit van je klachten afgeraken... Samen gaan we op zoek naar de échte oorzaak van jouw klachten. Enkel zó kan je écht herstellen.

 


Sinds september 2022 woon ik in het mooie Mexico! 😊

 

En begeleid ik cliënten online. Dat werkt zéér goed! 
Ik werk nog steeds samen met complementaire therapeuten en labo's in België. Het enige verschil in begeleiding is dat u me via het scherm uw verhaal  vertelt en alles dus online plaatsvind. Het grote voordeel is dat ik nu met cliënten van over gans België en Nederland werk. Mensen hoeven zich dus niet meer te verplaatsen en dat kan serieus schelen in uw portemonnee gezien de huidige brandstofprijzen!